domingo, 20 de mayo de 2007

Instal·lar Ubuntu 7.04 Part II

El primer que hem que fer és comprobar si tenim espai suficient per instal·lar l'Ubuntu, amb 4 Gb en tenim suficient però recomano 10 Gb. S'ha de tenir en compte que una partició pot estar ocupant tot el disc però no per això vol dir que estigui plena.


Per editar la partició, la seleccionem en el gràfic o en la llista, i llavors, en la pantalla que ens apareixerà seleccionem el tamany de la nova partició. Recordeu 1 Gb = 1024 Mb.

Quan hagueu acabat, cliqueu a redimensionar i després a aplicar. Un cop acabat aquest pas, l'ordinador ja estarà preparat per instal·lar l'Ubuntu juntament amb el Windows.

Instal·lació

1. Benvingut

En aquesta pantalla haurem de seleccionar la llengua en què volem realitzar la instal·lació. Si ens equivoquem, sempre podrem canviar la llengua un cop instal·lat el sistema.2. ¿On es troba?


En aquest pas haurem d'escollir el país on ens trobem per tal de seleccionar el fus horari.

3. Distribució del teclat

Aquí haurem d'escollir quina distribució teclat disposem, en aquest cas, jo escullo el teclat espanyol amb la variant catalana que inclou la ela geminada. Per comprovar que hem escollit el correcte, a sota podem provar dins el requadre.4. ¿Qui és vostè?


En aquest pas hem d'introduir les nostres dades i un dels passos més importants: la contrasenya. Haureu de introduir la contrasenya cada cop que vulgueu encendre l'ordinador o modificar segons quines coses, així que introdui-ne una que pogueu recordar, però que no sigui dèbil. Hauria de contenir almenys 6 caràcters i com a mínim un número.

5. Preparar l'espai del disc


Aquest és possiblement el pas més complicat i més perillós, si ens equivoquessim podriem borrar tot el disc dur incloent el Windows i tots els arxius. Si no esteu segurs, abans de fer res és recomanable haver fet una còpia de seguretat, però no us preocupeu, seguint els pasos és molt senzill i no té perill de pèrdua de dades.

Aquí haurem de seleccionar utilitzar l'espai lliure contigu més gran.

6. Llest per instal·lar


Si veieu que tot és correcte, premeu el botó d'instal·lar i començarà. Aquesta durarà uns 30 minuts, encara que podria variar segons les característiques del seu ordinador.

Quan hagi acabat la instal·lació haurem de reinciar. Al tornar a iniciar-lo, veurem que ens apareixerà una pantalla on haurem de seleccionar el sistema operatiu què volem utilitzar, en aquest cas l'Ubuntu, per tal de completar la instal·lació.

Després se'ns demanarà pel nom d'usuari i la contrasenya. Quan l'Ubuntu ja estigui carregat probablement ens demanarà que instal·lem algunes actualitzacions si disposem de connexió a internet, si és així és recomanable fer-ho.

En aquest moment, ja tenim l'Ubuntu instal·lat i preparat per fer-lo servir. Enhorabona i sort!

No hay comentarios: